27 Ocak 2013 Pazar

Yüz Şekline Göre Kaş Alma Yöntemleri

Doğru yapılan makyaj ile bir kaç minik dokunuşla yüz hatlarımızla oynayabiliriz. En önemlisi de göz makyajında kullanılan tekniklerdir.Olduğundan daha iri yada olduğundan daha çekil gösterebilir,gece makyajıyla mükemmel bir görünüm elde edebiliriz.Yüz hatlarımızda önemli bir yer alan diğer şeyde kaşlarımız.
Kaş şeklimiz ifademizi etkileyen önemli bir unsurdur.Sert görünümün yanında doğal,yumuşak bir görünümde elde edebiliriz.



Göz makyajıyla öne çıkarılan gözlerde önemli olan başka şey kaşlarımızın göz ve yüz yapımız ile uyum sağlayıp sağlamadığıdır. Bir kalem yardımıyla doğru kaşlara sahip olup olmadığımızı kolayca öğrenebiliriz.
İlk önce kalemi burun kenarına alıp dik olarak yerleştiriyoruz.Böylece kaşlarımızın başlangıç noktasının normalliğine saptamış oluruz.Eğer bu hizada başlıyorsa diğer adıma geçelim.Tekrar kalemi burun kenarına yerleştirip gözün bittiği yöne doğru eğiyoruz.Bu hareket ile kaşın normalde bitmesi gereken yeri tespit etmiş oluruz.




Kalem ile kaş ölçümüzü denedikten sonra şimdi ise göz şeklimize göre kaş şeklimizi belirlemeye özen gösterelim. Öncelikle düşük göz yapısına sahipseniz kaş şeklinizi biraz daha kalkık bir şekilde ayarlamanız gerekir.Kaş şeklimizi belirlerken unutmamamız gereken şeylerden biride kaşlarımızı tamamen değiştirmemeliyiz. Mutlaka doğal görünümünü koruyarak onlara şekil vermeliyiz.
Göz şekliniz iri ise kaşlarınızı da kalınlaştırıp düzleştirebilirsiniz. Böylelikle bakışlarınıza anlam katmış olursunuz ve makyajınızda oldukça rahat ayrıntılar uygulayabilirsiniz.



Sevgiler ..



2 yorum:

Değerli yorumunu paylaştığın için teşekkür ederim :)