31 Mart 2017 Cuma

Avene Güneş Kremi ve Özellikleri

Kozmetik sektörü muhteşem bir sektör denildiğinde abartıya kaçan bir durum olmuyor zira insanlar yaşamları boyunca sürekli olarak kozmetik ürünlerine dünyaya geldikleri andan itibaren gereksinim duyuyorlar. Buna dünya nüfusunun da her geçen gün artması eklenince doğal olarak kozmetik firmalarının sayısı da global ve yerel ölçekte sürekli olarak artıyor. Alanında yüzyılı aşkın bir süredir var olan firmalar da var, çok yeni olan firmalar da. Tüm bu firmaların kimileri tematik dediğimiz belli ve çok dar bir alanda üretim yaparken kimileri kızmetik sektöründe yok yok denecek biçimde hemen her alanda üretim yapıyor.

İnsanlar hangi amaçla kozmetik ürünleri kullanıyor sorusuna verilebilecek en temel yanıtlar şunlar:

  • Sağlıklı ve güzel bir cilt, vücut ve saç
  • Makyaj
  • Güneşin zararlı etkilerinden korunma
  • Temizlik
  • Cilt üzerinde oluşan kimi sorunların giderilmesi


Tüm bu amaçlar için üretilen birçok ürün var biz burada güneşten korunma amaçlı ürünlerinde oldukça iddialı olan Avene markasının ürünlerinden bahsetmeye çalışacağız ama öncelikle markayı tanımak gerekir ise şunlar söylenebilir:

Markanın tarihi oldukça eski. Birinci Dünya Savaşına kadar dayanan bir geçmişi var. Marka adını Avene isimli Fransız kentinden alıyor zira ürün ilk olarak burada o tarihlerde üretilmeye başlanıyor. Kent termal suları ile ünlü ki bu termal suların birçok alanda faydası olduğu biliniyor. Nitekim bunu bilen bölgede yaşayan bir Fransız bu sudan ürünler denemeye başlıyor ve sonuç olarak da bugüne kadar gelen bir Avene markası ortaya çıkıyor. Tüm ürünlerin doğal ve bölgenin termal sularından üretildiğini söylemeye bile gerek yok aslında.



Günümüzde markanın pek çok ürünü bulunuyor. Bunlardan birisi de Avene Güneş Kremi. Burada aslında tek bir kremden söz etmek olası değil zira birden fazla ürün bulunuyor. Bunlar arasında


  • 50 ml büyüklüğünde 50+ koruma faktörlü olanı
  • 30 ml büyüklüğünde taşınabilir 50+ koruma faktörlü olanı
  • 50 ml büyüklüğünde 50+ koruma faktörlü karma ciltler için olan 2 farklı ürünü
  • 50 ml büyüklüğünde 50+ koruma faktörlü kuru ciltler için olanı
  • İlk anda söyleyebilmek mümkün. Ürünlerin özellikle geçmeden önce G niçin özellikle bu ürünleri kullanmalıyız sorusuna da verilebilecek olan yanıtlar şunlar:
  • İçeriği: Tüm güneş kremleri Avene kentinin termal sularını içeriyor ve tamamen doğal.
  • Ürün Gamı: Markanın güneş kremi grubunda farklı cilt tipleri için farklı ebatlarda ve farklı hassasiyetlerde ürünleri bulunuyor ki bu da ürünlerin tüm bireylere ulaşmasını kolaylaştırıyor. Cilt tipi sorun olmaksızın kullanılabilecek olan ürünler var
  • Kullanım Alanı: Tüm cilt, boyun ve yüz bölgesinde kullanılabilecek ürünler var. Yani ürünler sadece yüz bölgesi ile sınırlı değil.
  • Kullanım Sıklığı: Günlük kullanıma, kış yaz tüm mevsimlerde uygun olan ürünler bulunuyor ki, bu da bu ürünlerin sadece yaz tatillerinden öte her dem kullanılmasını sağlıyor
  • Kullanım Faydaları: Güneşin zararlı ışınlarına bağlı ortaya çıkan cilt lekeleri, cilt kanseri, erken yaşlanma ve kırışıklık oluşumun önüne geçiyor. Cildi nemlendiriyor dahası cildi nemlendirip doğal bir bakım yapıyor.



Ürünü kullanmak için bu bilgileri de verdikten sonra aslında ürünün özellikleri için ekstra söylenebilecek çok fazla şey yok. Zira yukarıdaki bilgiler her şeyi özetler nitelikte. Yine de şu bilgiler ilave edilebilir.


Tüm bu ürünler kişinin yaşı ne olursa olsun korkmadan kullanılabilecek ürünler. Güneşe çıkmadan 15 dakika önce uygulanması yeterli. Cilt tarafından anında emilen çok özel Avene ürünleri. Dilediğiniz sıklıkla kullanabilirsiniz. Denize ya da havuza girdiğinizde etkisini kaybetmeyen ürünler. Son olarak sağlıklı bronzlaşmaya katkı sunduğunu da belirtmek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunu paylaştığın için teşekkür ederim :)