30 Nisan 2013 Salı

Takma Kirpik Nasıl Uygulanır?

Upuzun,dolgun kirpikler hepimizin hayalidir. Kısa ve gür olmayan kirpiklerden şikayetçiyseniz,tek tek yada bütün olarak bulabileceğiniz uzun takma kirpiklerden faydalanabilirsiniz. Mesela ben,uzun kirpiklere sahip olmama rağmen takma kirpik kullanmayı seviyorum. Daha uzun, daha dolgun kirpiklerle kendimi daha mutlu hissediyorum. Daha anlamlı ve etkileyici bakışlara sahip olmanın yanı sıra nostaljik bir hava kattığını düşünüyorum. Takma kirpikler,yüzünüzün ve gözlerinizin ifadesini anında değiştirecektir. 


Peki, takma kirpikler nasıl takılır?

İlk olarak kendi kirpiklerinize hafifçe maskara sürerek başlamalısınız. Daha önce takma kirpik kullanmadıysanız,yani kendinize göre kolay takma yönteminiz yoksa ucu iyi olan bir cımbızdan yardım almanızda fayda var. Takacağınız kirpiği cımbızla tuttuktan sonra yapıştırıcıyı dibine uygulayıp,hafifçe kurumasını bekleyip sonrasında yapıştırmak işinizi çok daha kolay hale getirecektir.
Takma kirpiği,kendi kirpiklerinizin dibine olabildiğince yapıştırmaya dikkat etmelisiniz.
Ayrıca kirpiği yapıştırmak için kullandığınız yapıştırıcı çok önemli. Kalıcı olması ve kirpiğin doğal görünmesi için yapıştırıcıyı çok çok ince sürmelisiniz. Eğer yapıştırıcı kirpiklerin dibinden görünürse üzerini eyeliner ile kamufle edebilirsiniz.

Eğer kirpik takmak kulağınıza hala zor geliyorsa göz kenarlarına seyrekçe ve tek tek yapıştırabilirsiniz.
Kirpiklerin düşmesi gibi bir kaygınız olmasın. Doğru şekilde yapıştırıldığı sürece kirpiklerin düşmesi mümkün değil. Ama yinede bu durumun önüne geçmek için daha hafif kirpikler tercih edebilirsiniz.

Takma kirpiklerin göz kapağınızı yada kirpiklerinizi yırtmasından,koparmasından korkmayın. Çünkü sadece özel günlerde yada kendinizi daha güzel daha iyi hissetmek istediğinizde kullanırsanız bir zararları olmaz. Tabii ki çok sık kullanmak zarar verebilir. Takma kirpikleri çıkarırken dikkat etmelisiniz. Çıkarmadan önce bebe yağı yada vazelin sürerseniz çıkarken kirpikleri koparmasını engellemiş olursunuz.

Son olarak kirpikleri yapıştırdıktan sonra hemen gözünüzü açmamaya dikkat edin. Takma kirpiği taktınsan sonra 10-15 saniye kadar bekleyip gözünüzü açarken batma yapıp yapmadığını kontrol edin.Eğer gözünüzü açarken batıyorsa kirpikler iyice kurumadan çıkarıp baştan yapıştırabilirsiniz.

Benim takma kirpik kullanımı hakkında yaptıklarım ve bildiklerim bunlar.Sizlerle de paylaşmak istedim. Umarım faydalı olur :) 

Sizinde bildikleriniz varsa paylaşırsanız çook seviniriiim :)

Sevgiler...

2 yorum:

  1. çok faydalı oldu teşekkürler :) düşünüyoru m bende kirpik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederiiim,faydalı olduğuna sevindim :)

      Sil

Değerli yorumunu paylaştığın için teşekkür ederim :)