26 Eylül 2017 Salı

Değişime Saçınızdan Başlayın!

Kadınların erkeklere kıyasla saç modellerini değiştirmekte daha cesur oldukları bilinen bir gerçek. Buna karşın bir çok araştırma sonucu bu değişikliğin kadınların özellikle de depresyon gibi hassas dönemlerinde gerçekleştirdiğini ortaya koyuyor. Bu dönemlerde saçlarında değişiklik yapan kadınlar kendilerini sil baştan başlıyor gibi hissettiklerini ve bu durumun psikolojik durumlarına çok iyi geldiğini söylüyorlar.



Ancak diğer zaman dilimlerinde ise kadınlar saçlarını değiştirmekten daha çok çekiniyor. Yeni saç modellerine karşı ön yargılı olan bu kadınlar zamanın getirilerinden de fazlaca uzak görünüyor. Oysa ara ara saçlarınızda değişiklik yapmanız hem kendinize hem de çevrenize yansıttığınız enerjiyi arttıracağınız bilinen bir gerçektir.
Bu değişimleri saçınızın rengi ya da modeli ile oynayarak gerçekleştirmek ise mümkün. Ancak bu noktada dikkat etmeniz konu eğer zayıf ya da yıpranmış saçlara sahipseniz saçlarınızı sürekli boyatmanız saçınızın daha da yıpranmasına neden olabileceğidir. Eğer siz de bu tip bir saç yapısına sahipseniz değişimlerinizi saçınızı boyamaktan ziyade saçınızın şeklini değiştirerek gerçekleştirebilirsiniz. Saçınızı düzenli olarak kestirmek ise boyatmanın aksine saçınızın daha da sağlıklı görünmesine sebep olur. Böylece hem psikolojik olarak rahatlayabilir hem de saçınızın güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.
Saç şeklinizi değiştirirken saçınızı kestirmeden de istediğiniz saç modellerine ulaşmanızın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Tek yapmanız gereken kendi yapabileceğiniz modelleri araştırarak evde uygulamak. Böylece bir gün uzun ertesi gün kısa saçla gününüzü renklendirebilirsiniz.



Eğer değişiminizi ille de saçınızı boyayarak gerçekleştirmek istiyorsanız saç bakımınıza eskisine kıyasla daha fazla önem vermeniz gerektiğini unutmayın. Haftalık saç maskeleri ya da kremlerle saç yapınızın boyadan kaynaklı değişime uğramasına engel olabilirsiniz. Saçınızı boyayacağınız ürünün kalitesi de bu noktada oldukça önemli. Katkı maddelerin oldukça fazla olduğu ürünler saç yapınızı geri dönülemez bir şekilde değiştirebilir hatta saç dökülmelerine neden olabilir. Bu nedenle satın alacağınız ürünü, fiyatından ziyade kalitesini ve kullananların yorumlarını dikkate alarak seçmeye gayret edin. 



Eğer uzun vadede bir değişiklik istemiyor ve daha cesur bir renk arıyorsanız sprey boyaları tercih edebilirsiniz. Bir günlük kalıcılık sağlayan bu ürünler saçınızın dibine uygulamadığınız için de her hangi bir saç dökülmesi yaşamanızı engelleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunu paylaştığın için teşekkür ederim :)