10 Şubat 2014 Pazartesi

Sivilce ve Leke Tedavim // Son Durum ***

Merhabalar

*** Öncelikle konuya girmeden belirtmek istedim.  Yazım görsel içermiyor ve birazcık uzun gelebilir. Umarım sıkılmadan okur ve bildiklerinizi benimle paylaşırsınız... *** 

Sivilce ve Leke tedavisiyle ilgili  birkaç mail alınca son durum hakkında bilgi vermek istedim.

Ne yazık ki heyecanla başladığım sivilce ve leke tedavimden umutlu olduğum kadar mutlu bir sonuca ulaşamadım. Bugünde sizlerle bunu paylaşmak istedim. Tedavi sürecinde olduğumu belirttikten sonra destek olan herkese teşekkür ediyorum. İlk sivilce ve leke tedavisi yazımda bu ürünlerle çok fazla umutlanmamamı söyleyen biri olmuştu ve çokta doğru söylemiş. 

İlk doktora gidişim,görüşmem ve ürünleri alıp, ürünler hakkında birazda araştırma yapınca fazlasıyla gaza geldiğimi söyleyebilirim. :) La Roche Posay ürünlerinden umutluydum. En çokta Effaclar Duo'dan. Tabii ki herkesin cildinde aynı sonucu verecek diye bir şey olmadığının bilincindeyim ama yorumlar fazlasıyla olumlu olunca insan ister istemez umutlanıyor. Doktorumun belirttiği şekilde düzenli olarak kullandım ve bu dönem boyunca makyaj yapmamaya ve cildimi temiz tutmaya dikkat ettim. 


La Roche Posay ürünlerine bu hafta yer vereceğim. Bu hafta birazcık cilt bakımı haftası olacak diyebilirim.:) 

Sivilce ve leke tedavim hakkında sadece iki yazım bulunuyor. İlk yazım başlangıç diğeri ise 1. Ayımda ki gelişmelerle ilgiliydi. Daha sonra ki gelişmeleri paylaşamamıştım. Ürünleri kullanmaya devam ettim ve kısa bir süre önce bıraktım. Bıraktıktan sonra ise özel günlerde tek tük çıkan sivilceler dışında yüzümde 1 tane bile sivilce çıkmadığını belirtmek istiyorum. Hatta şuan hiç yok, çok şükür :) '' Maşallah diyelim lütfen:) '' 
Yalnız ürünlerden dolayı sivilce çıkmadığını düşünmeyin. Ürünleri kullanırken yüzümü görmediniz... Aman görmeyin de zaten ben hatırlamak bile istemiyorum.

Evet, dediğim gibi ürünleri kullanmayı bıraktıktan sonra sivilcelerden kurtuldum şuan beni sadece rahatsız eden lekelerim var. Ürünler maalesef benim cildime uymadı ve kullandığım zaman boyunca sivilcelerden kurtulmayı beklerken, sürekli yüzümün bir bölümünde sivilce çıktı. Hatta öyle bir şey ki nasıl olduysa alnımda hiç çıkmayan sivilce orada da çıkmaya başladı. Üstelik ürünleri sadece sorunlu bölgeye uyguluyordum. Her neyse bu tedavide belki sivilcelerden düşündüğüm gibi kurtulamadım ama şunu öğrendim; Bir ürün başkasında iyi sonuç gösteriyor ise, bende aynı sonuca ulaşacağım diye bir şey yok. Fazla umutlanmamak gerek.(Kendime not.) :)

Cleocin t solüsyon hakkında düşüncelerim ise olumlu, çıkan sivilceye pıt pıt sürünce 1-2 günde sivilceyi söndürüyor. Tekrar alabileceğim bir ürün aklınızda bulunsun eczanelerde bulabilirsiniz.

Fazlasıyla uzun bir yazı oldu. Buraya kadar sıkılmadan okuduysanız eğer çok teşekkür ederim. İyi bir sonuç alıp güzel haberler vermeyi çok isterdim ama olmadı. Sivilce ve leke tedavisi serisini bu şekilde bir yazıyla sonlandırmak istedim. Ayrıca şuan kullandığım bir ürün var, çıkmak üzere olan sivilcelere uygulanıyor ve çabucak sönmesini sağlıyor şimdi onu deniyorum daha sonra detaylı olarak yazacağım. :)


Gelecek yazılar ise;

La Roche Posay Effaclar Jel

&

La Roche Posay Effaclar Duo




Leke/kızarıklık izleri için kullandığınız veya önerdiğiniz bir ürün var mı? Kullanıp sonuç aldıysanız paylaşırsanız çok sevinirim. 


Sevgiler, Mutlu günler...

14 yorum:

  1. Merhabalar:)
    Diğer yazılarınızı da okudum da benzer sorunlar ben de var. Şuan düzenli olarak Neostrata Losyonunu kullanıyorum, 3 ay bitmek üzere, lekelerim kaybolmadı tabi ama renklerinde açılma gözle görülür cinsten ve de cildim daha canlı ve renk olarak bir ton açılmış görünüyor. Ben hemen kaybolmasını beklemiyordum lekelerin o yüzden beni tatmin etti açıkcası ürün. Sivilce sorunu mu şuan tamamen ortadan kaldırdı bilmiyorum bırakınca tekrar çıkar mı ama arada bir yüzü dinlendirmek açısından haftada bir kere falan hiç bir şey sürmüyorum. Bakmak isterseniz neostrata ile ilgili yazım:
    http://astreadan.blogspot.com.tr/2014/01/tavsiye-ettigim-cilt-bakm-urunleri.html

    Sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz ve öneriniz için teşekkür ederim :) Yazınızı inceleyeceğim. Sivilcelerle derdimiz bitmiyor :))

      Sil
  2. bende bu ürünleri merak ediyordum =)
    senelerdir ımex ve cleocin t kullanıyorum ikisinden de çok memnunum tavsiye de ederim imex i ama tabi herkesde aynı etkiyi vermeyebilir.
    ımex de eczaneler de satılan bi merhem
    ten renginde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Imex kullandım bir süre ama tedavi etmedi sadece sivilcelerimi kapattı tedavi ettiğini görmedim açıkçası bana uyan bir ürün olmadı önerin için teşekkürler :)

      Sil
  3. Kizarikliklar icin head&shouldersın intensive treatment diye bir sampuani var,onunla gece yatmadan 1-2 saat once yuzumu yikiyordum onu kullanabilirsin.simdi roaccutane kullaniyorum 16 gundur insallah hepimizin sivilcesi-lekesi-kizarikligi gecer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh inşallah :) şampuanı araştıracağım, teşkkürler.

      Sil
  4. Ben doktorumun tavsiyesi ile sivilcelerime Nadixa % 1 krem, sivilce lekelerimede Azalderm krem sürüyorum. Sonuç mükemmel :)) İg den fondotensiz fotoğraflarıma bakabilirsin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğrafına bakmama gerek yok canım gerçeğibi gördüm cildin harika :)

      Sil
  5. Merhaba ben benzamycin kullanmıştım 2 kutu, ancak bırakınca tekrar eski haline döndü cildim. Çok büyük problemlerim yok aslında minik minik pütürler ama geçmedi bir türlü. Loreal skin perfection nemlendiriciyi kullanmak istiyorum bu aralar, olumlu yorumlar okudum. Umarım hepimiz bebek ciltli oluruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ilaç tedavisi düşünüyorum ama bırakına eski haline dönmesi kötü :( ahh ne zaman kurtulacağız!!

      Sil
  6. merhabalar,cildiniz ne halde bilmiyorum ama kendim bizzat yaşadığım için küçük bi öneri de bulunmak istedim. benim sorunum cildimin çok yağlı olmasıydı ve ergenlikte öyle bir sivilce çıkardım ki aman yarabbi.. kötü anılarımı gecerek sadete geliyorum. denemediğim ilaç kalmadı ama olmadı.en son şu imzalı tedaviye başlayacaktım ki engel oldular değer mi risk almaya diye.artık insan içine çıkmaya utanırken artık nasıl bi ruh halindeysem rastgele bi takvim arkasında okuduğum şeyi uyguladım. Adacayı! hemen etki göstermiyor öyle ilaçlar gibi tabi.ama ben bıkmadan usanmadan sadece akşamları yatmadan kullandım ve sivilcelerim+siyah noktalarım azaldı azaldı ve ben bıraktığımda yok denecek kadar azdılar. artık kullanmıyorum tabi ve en ufak bişeyde sivilce çıkaran cildim nazar değmesin sadece çok yağlı bişey yersem ya da özel günlerde 1-2 sivilce çıkarır oldu. olay şu: ağzı genişce küçük cam şişe içine(ben ilaç şişesi kullanmıştım) bastıra bastıra alabildiğince adacayı yapraklarını dolduruyosun,sonra da bildiğimiz limon kolonyasını alabildiğince doldurup kapatıyosun. 2 gün buzdolabında bekledikten sonra gece temizlenmiş cilde pamukla silerek uyguluyosun ve yatıyosun. evet adacayı kokuyosun tabi biraz ama uçuyo sonra sabahta yuzunu yıkıyosun zaten.bu kadarcık. benim cildime çok iyi gelmişti. tek şart düzenli kullanım bıkmadan. zaten doğal bi yol. eğer alerjıniz yoksa siz ya da bu durumdan yakınan herhangi biri umarım uygular ve sonuçtan memnun kalır:) neyse cok uzattım,umarım herkes kurtulur bi şekilde şu sivilcelerden:) sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok çok teşekkür ederim :) aslında şu sıralar çok fazla sivilce sorunum yok çok şükür :) sadece sivilce lekesi var yüzümde. Verdiğin tarifi başka kişiler görüp yararlanabilir ama ben kolonyanın içeriğine takıldım çünkü alkol oluyor ve alkol sivilceye zarar vermez mi? Kullanılan kolonyanın içeriği önemli. Birde aklıma adaçayı ve gül suyu geldi acaba birlikte kullanılamaz mı? :)

      Sil
    2. ben cildimi yakan şeylerden hep memnun kaldım şimdiye kadar yağını kuruttuğundan sanırım:) mesela bi dönem imex kullandım yüzüm iyice fena oldu insan içine çıkamaz oldum,cleocin sürdüm ama sanki yüzüme sanki su sürmüşüm gibi oldu hiç bi etki göremedim:/ sonra annemin eczacı arkadaşları bi karışım yaptı benim için alkol içine bazı ilaç ve ampullar koymuşlar ancak kokusu keskindi alkol hissediliyodu kokusuyla ondan memnun kalmıştım gayet. ciltten cilde fark var benimki keskin şeylerden etkileniyo demek ki dedim ben de:) arkadaşlara tavsiyem ciltlerinin neye ne tepki verdiğini iyice araştırsınlar:) ben o yüzden bir sıkıntısını görmedim kolonyanın sıradan kolonyalar kullandım üstelik:) gülsuyunu tek başına çok kullanan var ama ben kokusundan rahatsız olduğumdan kullanamadım. gül kokusundan rahatsız olup adacayından olmamak ayrı bi cinslik gerçi :D bence gülsuyu tek kullanılmalı çünkü adaçayının rengi gülsuyunu bozunca içeriği de çirkinleşir gibime geliyo bilemiyorum. denemek isteyen arkadaşlar olursa da fikir olsun en azından :) sevgiler.. ♥

      Sil
    3. Güzel tanımışsın cildini :)) Fikir verdiğin için çook teşekkür ederim :)

      Sil

Değerli yorumunu paylaştığın için teşekkür ederim :)