13 Şubat 2014 Perşembe

La Roche Posay Effaclar Duo

Merhabalar

Birçok blogda yazıldığı gibi yazıya olumlu bir şekilde başlamayı çok isterdim! Olumlu yorumlar sonucunda fazlasıyla beklentim olan bir üründü. Düzenli bir şekilde kullandım ve maalesef ki olumlu bir sonuca ulaşamadım. Cilt tipinin de bunda etkisi var tabii. Herkesin cildi aynı tepkiyi vermiyor.



Ürünü kullanmaya başladığım ilk günler hafif yanma hissi ve kızarmalar oldu. Tabii bu yanma hissi ve kızarmalar geçici oluyordu ve kullanmaya başladıktan sonra ilk iki hafta kadar hiç sivilce falan çıkmadı.Sonradan olanlar oldu. Sadece sorunlu bölgeye uygulanan bir ürün ve düşünün artık yanağımda sorunlu olan bölgeye La Roche Posay Effaclar Duo uygulanınca kıpkırmızı oluyor ve yanıyordu. Tabii hemen araştırdım. Hava koşullarından veya yeni başladığım için cildim reaksiyon gösteriyor ve bir süre sonra alışır düşüncesindeydim. Hatta okuduğum yorumlarda,ürün kullanımında ilk başlarda cildin kusma yapacağıydı ki bu kusma bende bayağı oldu. Hatta ürünleri kullandığım dönem ''-aaaa,ne oldu sana böyle? - cildin çok bozulmuş'' gibi laflar çok duydum. Bende tedavide olduğumu,kusma yaptığını ve geçeceğini söyleyerek motive olmaya çalışıyordum. Eminim beni çoğunuz anlıyordur. Zaten sivilceli halimden memnun değilim birde tedavi amaçlı ürünler kullanıyorum. Bu tarz sözler,yorumlarda ister istemez insanı incitiyor. 

Bu tarz konularda duygusallığım ağır basıyor. :))

Her neyse ürünleri düzenli bir şekilde kullanmaya devam ettim. İtiraf ediyorum ilk ay bayağı umutluydum ve inanarak kullanmaya devam ettim. Pes etmedim. Çünkü en başından kusturma yapacağını bile bile kabul ettim. Cildim kusma yapacak bir süre sonra geçecekti çünkü ama geçmedi, geçmek bilmedi. İlk ay zaten sonuç alabilmek mümkün değil. Bir süre düzenli kullanmak gerekiyor ve ben sadece 4. aya kadar kullanabildim.

La Roche Posay Effaclar Duo, maalesef benim cildime uygun bir ürün olmadı. Yaklaşık 4 ay düzenli olarak kullandım. İlk başladığımda kızarma ve yanma hissine dayandım ancak sivilcelerimde artış oldu ve önceki yazımda bahsetmiştim alnımda hiçbir zaman sivilce çıkmazdı,sivilce çıkmaya başladı. Yinede bu ürüne bağlamak istemiyorum ama bu ürünü kullandıktan sonra sivilcelerimde artış olduğunu gözlemledim. Sabrım da tükenmişti ve kullanmayı bıraktım. 

Bir süre kullanmadım ve sonra tekrar deneyip şans vermek istedim. Sonuç yine aynı.
Ayrıca gözeneklerimin aşırı olmasa da biraz hafiflediğini gözlemledim. Ulaştığım tek sonuç gözeneklerdeki küçülme diyebilirim. :) 

Şimdi yaklaşık 2 aydır kullanmıyorum ve şuan yüzümde hiç sivilce yok. Sivilce kızarıklıkları/lekeleri var. Tabii top top sivilce olmasından iyidir. Hiç olmazsa kapatıp kurtuluyorum. 

Benim acayip umutlu olduğum bir üründü ve La Roche Posay Effaclar Duo maceram bu kadardı.

Ürünün yapısı ise bu şekilde;


40 ml'lik bir ürün ve oldukça bereketli. Kullanım ömrü ise 12 Ay. Paraben içermiyor.  
Jel kıvamında bir yapısı var.

***


Tabii ki yorumumdan etkilenip kötü,berbat bir ürün olduğunu düşünmeyin. Zaten benimde öyle bir karalama yapmam mümkün değil. Sadece benim cildime uygun bir ürün değildi. Herkesin cilt tipi,yapısı oldukça farklı. Bu tarz ürünlerde tester deneyip ondan sonra tam boyunu almak gerekiyor. Ben yapmadım ama siz öyle yapın! :)

Cilt bakım ürünlerinde ürün tavsiye etmek veya önermek çok zor bir olay. Yediğimiz yiyecekler bile birimizde sivilce çıkmasına neden oluyorken bir başkasında olmayabiliyor. Öncelikle cildimizi tanıyıp,ona göre ürünler seçmeliyiz ve dediğim gibi bu gibi ürünlerde de mutlaka tester edinmeliyiz. 



Sevgiler...

9 yorum:

  1. Bana da iyi gelmemişti bu ürün. Yarattığı olumsuzluktan hala kurtulamadım. Stress de eklenince sonuç; cuma günü cildiyeciye gidiyorum. İnşallah çare olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etli etli sivilcelerin mi oldu? Benim çok şükür geçti ama lekeler geçmiyor :( umarım iyi sonuç alırsın benim paylaşmayı unutma :)

      Sil
    2. Evet aynen. Sürdüğüm aktifleri kuruttu ama lekeleri kaldı. diğer yerlerde de etli garip garip şeyler çıktı. Nasıl pis bir şey ben anlamadım. İnşallah :( Hap kullanmayı reddediyorum yıllardır ama artık ona bile razı olacağım. Berbat halde yüzüm.

      Sil
    3. İnşallah kurtuluruz. İlaç tedavisiyle güzel sonuç alırsın inşallah...

      Sil
  2. bende effacler h olan nemlendiricisi var çok memnunum sivilcelerimi azalttı bunu da almayı düşünüyordum ama önce testerını bulsam iyi olur sanırım =/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nemlendiricisini kullanmamıştım ama merak ediyorum. Tester ını deneyebilirim.

      Sil
  3. Aldım ama kullanmaya başlayamadım heralde öylece durucak :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ne desem bilemedim.. Herkesin aynı olacak diye birşey yok ama aldıysan dene bari :)

      Sil
  4. açıklayıcı bi yazı olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumunu paylaştığın için teşekkür ederim :)