12 Aralık 2015 Cumartesi

2016 Fitness Trendleri


                                         Macintosh HD:Users:turuncuiletisim:Desktop:TURUNCU:FİRMA LOGOLAR:EKS LOGOLAR:Life Fitness yeni logo.jpg
LIFE FITNESS AKADEMİ, 2016’NIN TOP 10 FITNESS TRENDİNİ AÇIKLIYOR:

Life Fitness Akademi; 2016 fitness trendleri /ACSM (American Collage of Sports Medicine) sonuçlarını değerlendirerek 2016’da en çok konuşulacak fitness trendleri hakkında bilgiler verdi.
Sözkonusu araştırma; Amerika’da önde gelen 2800 fitness profesyonelinin katılımıyla gerçekleşiyor ve fitness dünyasına ait öngörülerde belirleyici rol oynuyor. Araştırma sonuçlarını değerlendiren Life Fitness Akademi Uzmanlarından Master Trainer Bünyamin Aysoy;  teknoloji ve TRX antrenmanlarının 2016’ya damga vuracağını söylüyor. Aysoy; 2016’da listeye geçmiş yıllarda hiç yer almamış bir unsurun, üstelik ilk sıradan girdiğini belirtiyor: “giyilebilir teknoloji”. Adımsayarlar, kalori ölçerler, vücut ısısını ölçen kıyafetler vb. giyilebilir teknolojinin unsurları sayılıyor. İkinci gelişme ise; küçük gruplarla yapılan antrenmanların 2014’te 9. 2015’te ise 10. sırada yer alırken bu yıl ilk 10 listesinde yer almayışı. Bu bize bireysel çalışmaların ağırlığının artacağını gösteriyor. Yine son üç yılın verileri incelendiğinde; vücut ağırlığınla yapılan TRX antrenmanları, egzersiz türü olarak rakipsiz biçimde yerini koruyor. Düşük maliyetli, hemen her ortamda yapılabilen, kolay taşınan, tüm vücudu çalıştıracak egzersizler yapmanıza olanak veren TRX,  bağımsız da yapılabildiği için günümüz insanının beklentilerini fazlasıyla karşılar durumda.





2016 TOP 10 FITNESS TRENDLERİ:
Giyilebilir teknoloji: Akıllı telefonlardan sonraki en büyük teknolojik yenilik olarak kabul edilen bu teknolojik buluş; ürünün sensörlerle topladığı verilerin telefonunuza aktarılması esasına dayanıyor. Bu bilgiler gün içi hareketlilik, kilo kaybı, fitness alanlarında olabiliyor. Başlıca giyilebilir teknoloji ürünleri; bileklik, saat, takı, gözlük, saat, kıyafet biçiminde karşımıza çıkıyor.
Vücut Ağırlığı İle Antrenman (Body Weight Training): TRX ile gündeme gelen bu antrenman; maksimum düzeyde vücut ağırlığı kullanılarak yapılan barfiks, şınav, aquat, sıçrama gibi çalışmaları kapsıyor. Amatör ve profesyonel sporcuların gözdesi olan bu egzersizin en önemli avantajları; TRX bandının asılabildiği her ortamda çalışmaya imkan tanıması ve vücudun hemen yer bölgesini çalıştırabilmesi.
Yüksek şiddetli sürekli antrenman /H.I.I.T: (High Intensity Interval Training):  Genellikle 30 dakika ve altı sürelerde yapılan yüksek şiddetli antrenmanlardır. Aralarda verilen kısa molalardan sonra yeniden yüksek enerji sarf edilen çalışmalara geri dönülür.
Güç antrenmanları /Strenght Training:  Yaşa, cinsiyete ve performans fark etmeden; kişinin sabit rahatsızlığını rehabilite etmek ya da mevcut sağlıklı durumunu korumak amaçlı yapılan antrenmanlardır.
Eğitimli-deneyimli fitness eğitmenleri ile çalışma /Educated and Fitness Professionals: Ünlülerin tavsiyeleri ya da moda uygulamalar yerine sertifika sahibi profesyonellerin bulunduğu alanlarda çalışmayı tarif eden bu anlayış, ülkemizde giderek yayılıyor.
Kişiye özel antrenman programlanması /Personal Training:  Anatomi, egzersiz, kinesyoloji gibi alanlarda uzman olarak yetişmiş eğitmenlerle tüm hareketleri en verimli şekilde, sakatlanma riski olmaksızın, kısa sürede sonuç alıcı şekilde yapmak PT çalışması ile mümkün olmaktadır.
Fonksiyonel Fitness /Functional Fitness:  Egzersiz planlarının günlük hayatı kolaylaştıracak ve daha iyi bir fiziksel aktivite düzeyine gelmeye yardımcı olacak hareket serileri şeklinde tasarlanmasıdır. Bu çalışmada güç, dayanıklılık, esneklik ve denge unsurları bir arada kullanılır.
İleri Yaş Fitness Programı / Fitness Programs for Older Adults:  İleri yaşlarda, kişilerin yaşam standartlarının daha iyi bir hale getirilebilmesi için onların sağlıkları ve fiziksel aktivite düzeyleri göz önüne alınarak planlanacak fitness programlarını içerir.
Egzersiz ve Kilo Verme /Exercise and Weight Loss: Kilo vermek amaçlı yapılan egzersizler, vücudun gücünü korur, incelmenin yanı sıra fit bir görünüm ve kilo kaybından kaynaklı deri sarkmalarının önlenmesi açısından büyük önem taşır.  
Yoga:  Duruş pozisyonunun düzeltilmesi, rahatlama, zihinsel gelişim gibi unsurları bünyesinde bulunduran Yoga'nın farklı uygulama şekilleri vardır, bunlar zihinsel ve bedensel sağlık ve esneklik için kullanılır. Yoga’da Power Yoga, Yogalates, Bikram, Ashtanga, Vinyasa, Kripalu, Anurara, Kundalini, Sivinanda gibi çalışma teknikleri bulunmaktadır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunu paylaştığın için teşekkür ederim :)