18 Ağustos 2013 Pazar

Sivilce ve Leke Tedavim - 1. Ay

Merhabalar!

Bugün sizlere sivilce ve leke tedavimdeki gelişmelerden bahsetmek istiyorum. İlk olarak burada bahsetmiştim ve yaklaşık 1 ay oldu. 1 ayda tam anlamıyla sonuç almak mümkün değil ama azda olsa gelişmeler var. Biraz uzun bir yazı olabilir en başından belirteyim. :)

Öyle günler oluyor ki sabrım tükeniyor ve artık yeter deyip pes etme moduna giriyorum. Daha sonra kendimi motive ediyorum ve kaldığım yerden devam ediyorum. Bu süreçte beni zorlayan ve moralimi bozan tek şey cildimin kuruması,kabuklaşması. Yalnız bu kabuklaşma üç gecede bir kullanılan Isotrexin Jel ile oluyor. Onu kullanmadığım günler ise; La Roche Posay Effaclar Duo kullanıyorum ve onu kullanınca kabuklaşmalar görünmüyor. Sorunum ise; makyaj yapamamam. Hassas cilde sahibim zaten ve bu süreçte cildim daha da inanılmaz hassaslaştı. Dokunamıyorum bile! Dokununca sızlama,yanma gibi hisler oluyor. Fondöten,kapatıcı vs. sürdüğümde de bütün yanağım kabuk kabuk oluyor. :( En çok moralimi bozan bu. Birde cildimi çok fazla yormamak için bu ürünlerin dışında çok fazla ürün kullanmamaya çalışıyorum. Sadece temiz tutup hava almasını sağlıyorum. 


Bu ürünleri kullandıktan sonra ne gibi gelişmeler oldu birazda ondan bahsedeyim.


Öncelikle La Roche Posay Effaclar Jel ile cildimi temizliyorum. Cildimi güzel temizlediğini ve siyah noktalarda azalma olduğunu gözlemledim.

Cildimi temizledikten sonra çıkmaya yakın sivilcem var ise; Cleocin T solüsyon ile pıt pıt sivilceye sürüyorum. Cildimde hafif sızlama,yanma ve kızarma oluyor ama aşırı değil hemen geçiyor diyebilirim. Yeni çıkan sivilceyi söndürmede çok iyi bir ürün. Kurutucu özelliği olduğundan cildimi kurutan bir diğer üründe bu oluyor.

Daha sonra La Roche Posay Effaclar Duo'yu kullanıyorum. Bu ürünü kullanmadan önce kullananların yorumlarını okumuştum ve söylenenlerin birçoğuna katılıyorum. Ürünü sadece kullanılması gereken bölgeye uygulamak gerekiyor eğer bütün yüzünüze uygularsanız sivilce sorunu olmayan bölgelerde de sivilcelenmeler olabiliyor. 

Ayrıca bu ürünü kullanmaya başladığım ilk günler inanılmaz yanma,kızarma sorunu yaşıyordum. Kullanan kişiler bundan da bahsedip böyle bir durumla karşılaşınca, kullanmayı bırakmamak gerektiğini ve bu yanmanın normal olduğunu söylemişlerdi. Birde hava sıcaklığından yanma olabileceğini duymuştum. Dediğim gibi ilk günler olmuştu sadece ondan sonra uzun bir süre sorun yaşamadım. Bugün ise,uyanıp cildimi temizledim solüsyonumu pıt pıt bölgelere uyguladım daha sonra La Roche Posay Effaclar Duo'yu uyguladım. İnanılmaz derecede cildim yandı ve kıpkırmızı oldum. Cildim hassaslaştı ve yanmasından korktum sadece 10 dakika kadar bekleyebildim ve yüzümü hemen yıkadım. Doğru mu yaptım yanlış mı bilemiyorum ama o kızarıklığı görünce ve o yanma hissini yaşayınca daha fazla dayanamadım. Yıkadıktan bir süre sonra kızarıklık devam etti ve daha sonra düzeldi çok şükür.. 

Son olarak kullandığım süre boyunca bu ürün iki yanağımda da anlaşma yapmış gibi,bir sol yanağımda birde sağ yanağımın tam ortasında sivilce çıktı. Bu ürünü kullanınca kusturma yapacağını biliyordum. Şimdi ise kusturma dönemini atlatmaya çalışıyorum. 

3 gecede 1 ise Isotrexin Jel'i uyguluyorum. Açıkçası doktorumun dediği kadar cildimde aşırı soyulmalar yaratan bir ürün olmadı. Hatta cildimi çok yakabileceğinden ve dayanamazsam yıkayabileceğimden bahsetmişti ama korktuğum gibi bir ürün değil. Hafifçe sadece sorunlu bölgelere uyguluyorum. Maske gibi bir yapısı var sürülen bölgeyi kurutuyor,hafif soyulmalarla cildi yeniliyor.

Benim tedavimdeki gelişmeler şimdilik bu kadar. Aranızda bu ürünlerden kullanan varsa yorumlarsa inanılmaz sevinirim. Hemde bana destek ve moral vermiş olursunuz. :)

Şimdiden çook teşekkür ediyorum.



Sevgiler...

10 yorum:

  1. seni çok iyi anlıyorum zaman zaman sivilce saldırısından muzdarip oldugumdan malesef kesin bir çözümüm yok.
    isotreksin konusunda ise 3 gunde 1 kullanmandan dolayı soyulma olmamış
    her gün kullanımda bir süre sonra tahriş etmeye başlıyor ve aşırı soyuyor
    bir de bazen cilde tam yerleşmiyor kabuk kabuk soyuluyor etkisi de az oluyor haliyle
    cilde nemliyken sürünce daha iyi işliyor ozaman daha az dökülüyor
    geçmiş olsun diyorum umarım bi an önce iyileşme dönemine geçersin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim şu günlerde tekrar çıkan sivilceler sinirlerimi bozuyo ama kullanmaya devam ediyorum.. 2.ayda umarım azalır

      Sil
  2. Wuu büsürü aşamadan geçmişsin :( Çok geçmiş olsun kujum ya,umarım bir an önce bebek cildine dönersin :**

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhhh inş:) bebek gibi olacağını sanmıyorum ama umarım lekelerde açılma olur

      Sil
  3. Effaclar duo'dan memnun musun?Bende almayı düşünüyorum ama tereddütlerim var açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet memnunum. Düzenli kullanmak gerekiyor. Ayrıca sadece sorunlu bölgeye sürmek gerekiyor. Düzenli kullanım sonrasında kusturuyor ama hemen düzene giriyor.

      Sil
  4. selam çok hoş bir blogun var
    ben de beklerim görşmek üzere

    http://www.sinemspinkdiary.com/

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun umarım tedavin en kısa zamanda biter :)

    http://dreamglamour.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Effaclar Duo hakkında neler söylediğini okumak için bloguna baktım, sonra tedavin nasıl sonuçlandı diye merak ettim fakat birinci aydan sonra bir şey yazmamışsın. Şunu söylemek isterim; ben de 2013'te benzer bir tedavi gördüm fakat seninkinden daha yoğundu.

    Bir gece isotrexin bir gece clindoxyl krem verdi doktor ve papulex adında bir jel + nemlendirici + güneş koruyucu seti. Evlenmek üzereydim ve mart ayından ağustos ayına kadar bu tedaviyi uyguladım ve tedavi sonuç vermeye başlayınca hayatımın cildim açısından en güzel dönemini yaşadım yaklaşık 4 ay. (haziran-eylül arası tedavinin kesin sonuçlarını aldığım ve bebek gibi bir yüzle dolaştığım dönem). kışa doğru doktorum olacak budalanın verdiği papulex ürünleri piyasadan kaldırıldığı için ve ben de cildim hassas olduğundan hangi ürünü kullanmalıyım, hangi jeli kullanayım şu eczanede papulex bulabilir miyim diye dolaşıp, bir dönem cildimin bakımını doğru dürüst yapamadığımdan bütün tedavi çöp oldu... Seninki gibi la roche posay kullanmamı söylese hala o güzel cildimle dolaşıyor olurdum. Çünkü günlük temizlik ve bakımını aksatmamış olurdum.

    Şimdi aynı ilaçları kullanmaya başladım, tedaviyi tekrar uyguluyorum, temizlemek için effaclar jel kullanıyorum. Nemlendirici bir krem olarak effaclar duo mu yoksa effaclar k mı kullansam diye düşünüyorum. Umarım bu defa mutlu sona sonsuza dek ulaşırım.

    Eğer senin de problemlerin devam ediyorsa bence bu ilaç tedavisine devam et ve pes etme çünkü bir ayda bebek gibi olamıyorsun, yavaş ve emin adımlarla ilerlemelisin önümüzün kış olması da büyük bir avantaj. Şu anda ben kullanmaya başlayalı 1,5 ay oldu ve hala tek tük sivilcem çıksa da lekelerimin hafiflediğini ve geçtiğini görüyorum. 1-2 aya kadar onlar da azalacak ve yüzümü güneşten koruyup, günlük bakımını yaptıktan sonra da illa ki çıkması kaçınılmaz aylık sivilceler de yüzümde çok barınamayacak diye düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil

Değerli yorumunu paylaştığın için teşekkür ederim :)