Sayfalar

27 Nisan 2019 Cumartesi

Faturalar Hakkında En Çok Merak Edilenler

Elektrik faturaları ile ilgili merak edilen bazı konulara açıklık getirmek istiyoruz. Her ay düzenli
olarak ödenen elektrik faturaları aslında hakkında çok az bilgiye sahip olduğumuz konulardan
biri! Sadece faturalar değil, aynı zamanda fatura ödemeleriniz ile ilgili de çeşitli bilgiler
aktarmaya başlayalım!

  •  Elektrik faturaları 25 ila 35 gün arasında değişebilen bir periyotla kesilir. Bu nedenle faturanız bir ay 30 günlük elektrik kullanımınızı kapsıyorken diğer ay 25 günlük elektrik kullanımınızın bedelini yansıtıyor olabilir. Faturanızın bazen epey düşük, bazen de bir hayli yüksek gelmesinin nedeni de bu olabilir.


  •  Elektrik faturanızı ödemezseniz ne zaman elektriğinizin kesileceğini de merak ediyorsunuz. Faturanızın üzerinde de yazan son ödeme gününü geçirmeniz durumunda elektrik aboneliği hizmeti aldığınız şirket size ikinci bir bildirim göndermek durumundadır. Pek çok şirketin ikinci bildirimi SMS ile yaptığını belirtelim. Eğer abonelik işlemi sırasında verdiğini telefon numarasını kullanmıyorsanız bildirimden haberiniz olmayabilir. İkinci bildirimden sonra 5 iş günü içerisinde ödeme yapılmazsa elektriğiniz kesilir.


  • Elektriğiniz kesildiğinde kapınıza kesme ihbarnamesi bırakılır. Bu ihbarnamede elektriğin kesildiği tarih, saat ve sayaçtaki son endeks yazar.


  •  Elektrik faturanızın son ödeme tarihini geçirdiğinizde faturanıza gecikme faizi uygulanır. Bu faiz günlük olarak uygulanır ve elektrik aboneliği hizmeti aldığınız şirket tarafından belirlenir. Faturanızı ödemek istediğinizde faiz ile birlikte oluşan meblağ sizden talep edilir.


  •  Kesilen elektriğin ne zaman yeniden açılacağı da merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Elektriğiniz kesildikten sonra önce borcunuzu ödemeniz gerekiyor. Sonrasında elektrik şirketine başvuruda bulunmalısınız. Genellikle bu başvurudan sonra 2 iş günü içerisinde elektrik yeniden bağlanır.


  •  Elektrik faturası ödemelerinizi Enerjisa online işlemler menüsünden yapabilirsiniz. Online olarak kredi kartınız ile ödemenizi yapma şansına sahipsiniz. Aynı zamanda Enerjisa işlem merkezleri de fatura ödemesini yapabileceğiniz bir diğer seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Enerjisa anlaşmalı bankalar aracılığı ile de fatura ödemesi yapılabiliyor.


  •  Elektrik faturasına dair merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını Enerjisa internet sitesinden öğrenebilirsiniz. Elektrik faturasının nasıl okunması gerektiği gibi çeşitli bilgiler detaylıca ziyaretçilere aktarılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli yorumunu paylaştığın için teşekkür ederim :)